På Norefjellstua bor du midt i smørøyet

Herfra kan du skli rett ut i bakken og bare nyte fjellet, sier Marius Arnesen på Norefjell Skisenter. Han kan friste med leiligheter midt i bakken, løyper i alle vanskelighetsgrader og familievennlige spisesteder.

– Norefjell er jo helt rått. Hit kan du reise med hele familien og få feriepuls fra første stund, sier Marius Arnesen. Han er daglig leder for Norefjell Skisenter og har jobbet på Norefjell i tolv år.

Arnesen er entusiastisk når han snakker om fjellet han er så glad i og med bakgrunn som landslagstrener i alpint har han god greie på bakker i alle farge

– Leier du en leilighet på Norefjellstua bor du midt i smørøyet og kan skli ut i barnevennlige bakker rett utenfor døra. Du får det ikke enklere, forteller han.

Leilighetene Arnesen snakker så varmt om er nybygde leiligheter planlagt med barnefamilier i tankene. Alle leilighetene har seks til åtte sengeplasser og en uslåelig beliggenhet midt i skianlegget, med ski inn/ski ut til både alpinbakker og langrennsløyper.

– Det er kort vei til alt herfra, og du kan enkelt skli hjemom hvis noen skulle trenge en pause fra skikjøringen, forteller han.

Se de lekre leilighetene på Norefjellstua og book opphold her

Fra Norefjellstua kan små alpinister ta på seg skiene rett utenfor døra og suse ned til et av Norefjells tre barneområder, der heis og vanskelighetsgrad er tilpasset nybegynnere. Morsomme figurer oppmuntrer barna til å lære seg å svinge og bremse. Flere ganger i løpet av uka dukker også Norefjells egen maskot, Nore Rein, opp i bakken.

– Nore Rein er vår alles favoritt og et aktivt reinsdyr som har egen afterski for barna, arrangerer skirenn og skaper god stemning for små og store i bakken. I tillegg har vi selvfølgelig skiskole for alle nivåer, mulighet til å bestille privattimer, og til å leie utstyr, både til alpint og langrenn, forteller Arnesen.

Dette er Norefjellstua

 • Nye, flotte leiligheter, alle med seks til åtte sengeplasser
 • Midt i bakken, med ski inn/ski ut til alpinbakker og langrennsløyper
 • Mulighet for å bo med hund
 • Tilgang til 14 heiser og 30 nedfarter
 • Tre barneområder
 • To terrengparker
 • Flere spisesteder og grillhytte
 • Utleie av alpin- og langrennsutstyr
 • Skikurs og privattimer
 • Barneaktiviteter sammen med maskoten Nore Rein
 • Under to timer fra Oslo
 • Utsikt og lave skuldre

Fra leilighetene kan du også enkelt skli ned til Skistua når små og store mager rumler eller trenger en pause og noe varmt i koppen. Her er menyen lang og variert, og retter som hjemmelaget gulasjsuppe og steinovnsbakt pizza står ofte høyt i kurs. Det samme gjør de varme kanelbollene, eller hva med Skistuas egen luksuskakao, som toppes med både marshmallows og krem.

Rett ved løypa av skisenteret ligger Skistua, Norefjells storstue. Her kan du ta en velfortjent pause i solveggen og nyte fantastisk utsikt og nydelig mat.

La deg fristen av menyen og se åpningstidene her

For de som foretrekker å spise medbrakt ute i det fri så tennes grillen ved grillhytta i barnebakken hver dag klokken 11. Der kan du grille egne pølser og marshmallows og få litt varme i kalde fingre.

– Og så ligger jo velkjente Norefjell Ski & Spa også midt i anlegget, med alle fasiliteter. Hit kommer du deg også enkelt med ski på bena, forteller Arnesen.

På en klarværsdag kan du nyte utsikten fra toppen av Norefjell og helt til Gaustatoppen, Rondane og Hardangervidda, og med under to timers kjøretur fra Oslo får du maksimalt ut av en helg på fjellet.

– Norefjell Skisenter har Skandinavias største høydeforskjell på 1010 meter fra bunnen og til toppen av anlegget. Det betyr at du kan nyte frihetsfølelsen i bakkene på snaufjellet, men også stå i mer beskyttet terreng lenger ned. Og med 30 nedfarter har vi noe for enhver. Fjellet er flatt på toppen og brattere nederst, men de siste årene har vi laget noen flatere nedfarter i bånn, slik at barn og ferske alpinister kan komme seg overalt i anlegget, forteller Arnesen.

Få full oversikt over alle skibakkene på Norefjell her

Og mens de grønne, blå og røde løypene er lett tilgjengelig for nybegynnere i bakken, kan fjellet også friste med svarte bakker og terrengparker.

– Vi har to terrengparker for alle nivåer, her finner du noe for nybegynner til ekspert. Du kan bryne deg på hopp, rails, kuler og mye mer. I tillegg til dette har vi skicross, self-timer og speed-check, forteller han.

Trenger du en pause fra alpinbakken så har Norefjell også alt å tilby de langrennsglade.

Skiløypene går rett utenfor leilighetene på Norefjellstua og tar deg over til den andre siden av fjellet. Her får du tilgang til mer enn 200 kilometer med nykjørte spor i variert terreng.

– I praksis kan du gå så langt du vil. Opp på høyfjellsviddene på en vindstille dag, eller lunt i terrenget når vinden uler. Selv en alpinentusiast som meg kan nyte en tur på langrenn her, sier Marius Arnesen, som er stolt av fjellet han selv har vært med på å bygge opp.

– Vi har et tilbud til alle, uansett om mor i familien vil kjøre svarte bakker, tenåringen vil kjøre skicross og far ta seg en langrennstur. Målet er å være vinterens fornøyelsespark og det synes jeg vi leverer på.

Book ditt drømmeopphold på Norefjellstua her