Norefjell, Nina Løseths favoritt

 

Våre beste tips til skiferie på Norefjell

 

Kun 1,5 time fra Oslo finner du Norefjell Skisenter, som med 26 velpreparerte alpinløyper 1010 meter over havet, innbyr til mange gode skiopplevelser. Skisenteret på Norefjell er åpent hver dag.

 

– Jeg velger gjerne Norefjell hvis jeg skal på skiferie i Norge fordi jeg trives veldig veldig godt der, sier alpinist Nina Haver-Løseth.

 

Slik kommer du deg til Norefjell

Norefjell Skisenter når du enkelt med bil fra hovedstaden. På halvannen time har du tilbakelagt de 100 kilometerne det er til Oslos nærmeste høyfjell. Vær imidlertid obs på til tider vanskelige kjøreforhold, så vinterdekk eller piggdekk er et must. Det skader heller ikke å ha kjetting lett tilgjengelig i bilen.

 

Alternativt kan du ta buss fra Oslo, som kan være langt mer behagelig. Norefjellekspressen tar under to timer og koster deg 590 kroner tur/retur med dagskort. Her har du med andre ord en både rask, behagelig og billig måte å komme deg til fjells på.

 

Kommer du langveisfra er det to flyplasser innen omtrent to timer med bil. Oslo Lufthavn Gardermoen og Sandefjord Lufthavn Torp.

 

Muligheter for både ski og snowboard

Med 26 forskjellige alpinløyper kan Norefjell Skisenter tilby bakker for alle ferdighetsnivåer og grener. Senteret har også to terrengparker.  Bøseterparken med mange rails og to hopp, og Hovedparken som gir deg enda større utfordringer om du ønsker det, også for de aller minste.

 

Norefjell Skisenter har også sin egen skiskole, hvor du både kan gå på kurs eller ta privattimer, og hele fire forskjellige skiutleiesteder. Norefjell Ski & Spa, Mountain Lodge, Skiloftet og Skistua. Alle fire holder åpnet i skisenterets åpningstider og du kan leie alt til langrenn, telemark, twintip, alpint og snowboard.

 

Flere gode serveringssteder på Norefjell

Norefjell kan by på flere serveringssteder i umiddelbar nærhet. Et hett tips er Restaurant Heishuset, som er bygget rundt det gamle heishuset fra OL i Oslo i 1952, da Norefjell huset alpingrenene. Restauranten har en variert meny og mat av høy kvalitet.

 

Inne på Norefjell Ski & Spa finner du Restaurant Fjellet med deilig mat og en om mulig enda deiligere utsikt gjennom store vinduer.

 

En kort tur unna skisenteret med bil bringer deg til Krøderen Kro ved Krøderfjorden, som er kjent for god hjemmelaget mat. Restauranten kan ta opptil 130 gjester, og også her er utsikten helt upåklagelig.

 

Hoteller på Norefjell

Norefjell Ski og Spa har hele 244 rom totalt. Her snakker vi 121 dobbeltrom og 123 familiesuiter. I tillegg har resortet 161 leiligheter som det kan bo fra fire til åtte personer i. Rett utenfor døren finner du alpinløyper som passer alle. Norefjell Ski & Spa kan også tilby en klatrevegg som er 16 meter høy, treningsavdeling og et badeområde med både svømmebasseng, jacuzzier og badstuer – og selvfølgelig afterski, nattklubb og aktiviteter for de minste i helger og ferier.

Norefjell Mountain Lodge er du omringet av naturen. Her kan du leie alt fra små og store hytter og leiligheter med plass til opptil 20 personer. Flere av disse ligger i umiddelbar nærhet til alpin-og langrennsløyper, samt mulighet for ski-in/ski-out. Det er lett å trives på Norefjell Mountain Lodge.